18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Her yer ay yıldız

Salihli'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu Aile Birliği, ’’Her Türk çocuğu bir bayraktır. Her Türk çocuğuna bir bayrak gerekir’’ parolasıyla, tüm okul öğrencilerine ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine 4000 adet 50x75 ebatında bayrak dağıttı.

Bayrak dağıtma töreninde konuşan Okul Müdürü Sedat Günay, "Bayrak, bir milletin onur timsalidir. Bağımsızlığın simgesidir. Şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Bayrak, vatanımızın ve milletimizin ortak sembolüdür. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün yegane sebebidir. O nedenle bu kutsal milli değerimize, bayrağımıza her zaman sahip çıkmalıyız" dedi.

Eğitimin insana yapılan en önemli yatırım olduğunu belirten Günay, "İnsana yapılan yatırım, en kalıcı ve en önemli yatırımdır. Bu bilinçle her yıl, bayramda bayrak dağıtım kampanyamızı düşünmemize rağmen, gerçekleştirmek bu yıl kısmet oldu" diye konuştu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Şebnem Semerci ise, "Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği olarak, ’Her Türk Çocuğu bir bayraktır. Her Türk çocuğuna bir bayrak gerekir’ sloganıyla, bayrak sevgisini öğrencilerimizin gönlüne, beynine yerleştirmek amacıyla böyle güzel bir etkinlik düzenledik. Bu faaliyetlerimize katılan büyük küçük herkese teşekkür ederiz. Sosyal faaliyetlerimize hızla devam edeceğiz" dedi.

Toplam 5 milyar TL tutan 4 bin adet bayrak bedelinin 2 milyar TL’sı Okul Aile Birliği tarafından karşılanırken, 3 milyar TL’si de çeşitli kuruluşlardan sağlandı. Okulun bin 500 öğrencisi, dağıtılan bayraklarla Salihli caddelerinde yürüyüş de yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 12:57:44
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 13:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?