30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Hüeyin Çelik Salihli'ye geliyor

Salihli ilçesinde temelini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç'ın attığı Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yapacağı açıklandı.

19 Aralık 2008 Cuma günü Salihli'ye gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi binasının açılışını gerçekleştirecek. Bakan Çelik ayrıca, hayırsever vatandaş Hüseyin Bulut tarafından yaptırılan 5 derslikli bağımsız anaokulunu da eğitim ve öğretime açacak.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik tarafından açılışı yapılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi ile anaokulu artık eğitime de başlamış olacak. 180 öğrencinin barınacağı pansiyon binası ve bin 500 kişilik spor salonuyla bir eğitim kompleksi olan Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi, 29 bin 687 metrekare alana inşa edildi. Bir yılda tamamlanan bu okulumuz 4 milyon 800 bin YTL'ye ihale edilmişti. Bunun yanı sıra devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılan 125 öğrenci kapasiteli bağımsız anaokulu inşaatımız 250 bin YTL'ye mal oldu." dedi. Bilen ayrıca, Adala beldesi ile Yeşilkavak köyünde okul projeleri olduğunu, bu projelerin uygulanması için de Bakan Çelik ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 18:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?