19
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

Kenan Evren'in resmi kaldırıldı

KENAN EVREN'İN RESMİNİN OKUL PANOSUNDAN İNDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in eşi Sekine Evren'in adı verilen Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'ndeki Kenan Evren resminin kaldırıldığı öne sürüldü. Okulun yapımını üstlenen Ticaret ve Sanayi Odası, okulun ismi konusunda olağanüstü toplanma kararı aldı.

Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'ndeki Kenan Evren resminin indirilmesi konusunda basın mensuplarının görüşlerine başvurduğu müdür Yaşar Koç, devlet memuru olduğu için bu konuda yorum yapmasının ya da konuşmasının mümkün olmadığını söyledi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ise, "Okulun adının değiştirilmesi Salihli'de faaliyet gösteren bir yerel gazete sahibinin sorusu üzerine gündeme geldi. Kişisel olarak olumlu veya olumsuz görüş belirtmemin hiçbir önemi yok. O dönemde Ticaret ve Sanayi Odası'nda görev alan meclis üyeleri ile şu anda görevde olan meclis üyelerimiz ile önümüzdeki hafta olağanüstü bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantı sonunda alacak olduğumuz ortak karar doğrultusunda okulun adının değiştirip değiştirilmeyeceğini görüşeceğiz" dedi.

 

OKUL 1983 YILINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLAMIŞTI

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 1980'li yıllarda ilçeye 14 derslikli bir ilköğretim okulu kazandırabilmek için harekete geçmiş, temel atılarak okul inşaatına başlandı. Ancak o dönemin önde gelen isimleri, ilkokulu Anadolu Lisesi'ne çevirmek istemiş, Manisa merkezde dahi Anadolu Lisesi bulunmadığı için bu hayalin gerçekleşmesinin zor olduğunu düşünen yöneticiler, durumu dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'le paylaşmıştı. Evren de okulun Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesine onay verince, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, bir karar alarak Evren'in o yıllarda vefat etmiş olan eşi Sekine Evren'in adının okula verilmesini teklif etmişti. Teklif de kabul edilince Sekine Evren Anadolu Lisesi 1983 yılında eğitim öğretime başlamıştı.

KENAN EVREN'İN RESMİNİN OKUL PANOSUNDAN İNDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
KENAN EVREN'İN RESMİNİN OKUL PANOSUNDAN İNDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
KENAN EVREN'İN RESMİNİN OKUL PANOSUNDAN İNDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 18:33:00
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 19:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?