30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Kızlar okullu oluyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım Özkan Başkanlığında kurulan “İkna Ekibi”, ilçeye bağlı Karaağaç köyünde imkansızlıklar nedeniyle hiç okula gitmemiş Betül’ün ailesini ikna ederek vererek okullu yaptı.


Salihli’ye bağlı Karaağaç Köyü’nde ikamet eden Muammer-Hatice Sarıkaya çiftinin kızları Betül Sarıkaya (10) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan “İkna Ekibi”nin çabaları sonucu okula kazandırıldı. Maddi zorluklar nedeniyle kızlarını okula gönderemeyen Muammer-Hatice Sarıkaya çifti ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım Özkan başkanlığındaki İkna Ekibi, aile ile görüşerek Betül’ü okula göndermeye razı etti.

Konu hakkında bilgi veren Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve İkna Ekibi Başkanı Yıldırım Özkan, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gelen duyumlar üzerine zorunlu eğitim çağında olan ama okula gönderilmeyen kız öğrencilerimizin olduğu tespit edildi. Biz bu ailelerle yüz yüze görüşüp ikna edebilmek için İlçe Milli eğitim Müdürlüğü olarak İkna Ekibi adı altında bir ekip oluşturduk. Karaağaç köyündeki kız öğrencimizin ailesini ziyaret etmek için bu köyümüze gittik. Köylüler bahsedilen ailenin yaylada kaldığını söylediler. Biz ekip olarak yaylaya gitme kararı aldık. Salihliye kuş uçumu 10 kilometre uzaklıkta bir yerleşim merkezi olan yaylada yaşam modern hayattan hayli uzak görünmekteydi. Biraz daha ilerlediğimizde 10 yaşlarında bir kız çocuğunun keçileri otlattığını gördük. Yaylada barındıkları ev de oradaydı. Kendisinin yanına doğru ilerledik. Annesiyle sohbete başladık. Anne çocuğu okula göndermek istiyordu ama amansız bir hastalığa yakalandığı için kızının kendisiyle ilgilendiğini bu yüzden okula gönderemediğini anlatıyordu. Buna rağmen anneden Betül’ü okula gönderme sözü aldık. Şimdi Betül' ü mavi önlükler içinde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Temennimiz okula gitmeyen çocuğumuz kalmamasıdır.”dedi.


Yıldırım Özkan Başkanlığı’ndaki İkna Ekibi’nde 50. Yıl İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Muharrem İmik ve Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Süleyman Güneş yer alıyor

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?