30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Kulalılar dernek kurdu

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşamını sürdüren Kulalılar bir dernek çatısı altında birleşti.


Salihli’nin Mithatpaşa Mahallesi Mühendis Caddesi üzerinde bulunan dernek binasının açılış törenine Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İzmir Kulalılar Derneği Başkanı Naci Ulusoy, Kulalılar Derneği Kula Şube Başkanı Esat Akçalı, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü; “Hemşehrilik bilinci Kula’da da yerleşti. İzmir’den sonra Salihli’de derneğimizi açmaktan gururluyuz. Önümüzdeki günlerde Ankara’da da Kulalılar Derneği’ni açacağız. Kula’nın dışında yurdumuzun çeşitli yerleşim birimlerinde bulunan Kulalıların sayısının 10 binin üzerinde olduğunu tespit ettik. O nedenle diğer illerimizde bulunan Kulalılarla iletişim kurup dernek sayımızı artıracağız.”dedi.


Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner de: “Kula Mensucat Fabrikası’nın İzmir’e taşınmasının ardından büyük bir göç başladı. Kula’dan ayrılan hayırsever iş adamlarımız Kula’ya desteklerini her zaman sürdürmeye devam ettiler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz, onlarla her zaman gurur duyuyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından dernek binasının açılışı gerçekleştirildi. Kula Yaren Ekibi’nin gösterisi de büyük alkış aldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 17:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?