22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Manisa'da referandum bilgilendirmesi

Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda 21 Ekim 2007 tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili olarak sandık başkanları bilgilendirildi.


Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen toplantı da İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Ağır Ceza Hakimi Deniz Gül ile İlçe Seçim Kurulu Müdürü Nihat Güngör, 21 Ekim öncesi sandık başkanlarına referandum hakkında bilgiler verdi. 22 Temmuz seçimlerine göre Salihli'de vatandaşların seçmen kartlarına çok az ilgi gösterdiğini ifade eden İlçe Seçim Kurulu Müdürü Nihat Güngör, 17 Ekim 2007 tarihinde dağıtılacak olan seçim torbaları içerisinde bulunan genelgenin de okunmasını istedi.

Vatandaşların seçmen kartlarını göstermeden oy kullanabileceklerine işaret eden Güngör, "Ancak Nüfus kağıtları şart" dedi.


Oy verme, sayım ve döküm başlamadan önce yapılacak işler, okuma yazma bilmeyenlerin oy kullanması, bedensel aksaklıkları olanların oy kullanması, milletvekilleri, sandık kurulu başkanları ve üyeler ile güvenlik görevlileri ve bina sorumlularının oy kullanması gibi konularda sandık başkanlarını bilgilendiren Güngör, "Bilindiği gibi herhangi bir engeli olan vatandaşa, seçmenler ya da ailesi yardımcı olabiliyor. Ancak okuma ve yazması olmayan seçmelere sandık kurulu başkanı dışında birisinin müdahale etmesi mümkün değil" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 23:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?