20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

Meslek kursunu tamamlayana sertifika

Salihli ilçesinde hizmet veren Meslek Edindirme Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Meslek Edindirme Merkezi'nin faaliyete geçmesinden bu zamana kadar 60 kursiyer eğitimini tamamlayarak belgelerini aldığını söyleyen Meslek Edindirme Merkezi Müdürü Hasan Vezneli, "Yıllar önce Almanya'da iken çıraklara eğitim verildiğini ve bu eğitimler ile çırakların daha başarılı olduğunu hatta eğitimlerini tamamlayıp belgelerini aldıktan sonra kendi işlerini de kurduklarını gördüm. Türkiye'deki çıraklara ise ne yazık ki kötü davranıldığını, işlerini bilmeyerek ve sevmeyerek yaptıklarını gördüm. Almanya'daki sistemin ülkemizde de olması gerektiğini düşünerek Salihli'de Çıraklık Eğitim Merkezi'ni kurmuştuk ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteğiyle orada bu düşüncemizi gerçekleştirerek bir çok mezun vermiştik. Çıraklık Eğitim Merkezi kendi Aile Birliği'ni kurdu. Çıraklık Eğitim Merkezi'nin tenha bir mevkiide olmasından dolayı kız öğrencilerimiz orada eğitim görmeyi tercih etmiyordu. Daha sonra Çıraklık Eğitim Merkezi'nden ayrılarak şehir merkezinde Meslek Edindirme Merkezi'ni kurduk ve bu merkeze kızlarımızda eğitim görmeye rahatlıkla gelebiliyorlar. Merkezimiz Elginkan Vakfı ile kardeş kuruluşudur. Şimdiye kadar merkezimizden 60 kursiyer eğitimlerini görerek belgelerini aldı. Hala merkezimizde Otoket, Netsis, Tıbbi Sekreterlik, Hasta Bakım kursu kayıtları devam etmektedir." dedi.

Belgeler kursiyerlere Meslek Edindirme Merkezi Müdürü Hasan Vezneli ve Öğretmenleri Neslihan Öztürk, Necati Erkoca tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 19:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?