26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

MHP yeni pazaryeri projesine karşı

MHP'Lİ ÜYELERDEN YENİ PAZAR YERİ PROJESİNE TEPKİ

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın bir süre önce açıkladığı 2010 yılı performans programında yer alan yeni pazaryeri projesi, belediye meclisinin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan sert tepki gördü.

MHP Salihli Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan MHP'li meclis üyeleri yeni pazaryeri projesine karşı olduklarını ifade ettiler. Belediye meclisinin MHP grubu adına açıklama yapan Nuri Kaya, “Ekim ayında belediyenin 2010 yılı performans programı ele alındı. MHP grubu olarak biz bazı maddelere karşı çıktık. Bizler MHP meclis grubunun 12 üyesi Salihli Belediyesi'nde göreve başlarken belediyemizin Salihli'nin ekonomik, sosyal ve kültürel hizmetlerinde halkımızın hayat standartlarını yükseltecek her türlü faaliyetin yanında olduğumuzu bunun aksine yapılan işlerde çok sert muhalefet yağacağımızı ve halkın istemediği Salihli esnafının ekonomik ve sosyal durumunu gerileten projelere karşı çıkacağımızı söylemiştik. Belediye Başkanı'nın 2010 yılında hedeflediği Salihli'nin lehine olan tüm projelerde yanındayız. Fakat pazaryerinin kaldırılması ve kamyon garajı gibi dar bir yere sıkıştırılması Salihli gibi il olmaya aday bir kente yakışmayacaktır. Semt pazarına dönüştürülecek bir pazaryeri projesine hayır diyoruz. Bunun yerine mecliste sizlere belirttiğimiz gibi pazaryerinin bugünkü kötü görüntüsünden kurtarılması için aynı yerde kalması şartı ile yapılacak her türlü yenileme, iyileştirme ve düzenleme faaliyetlerine destek veriyoruz. Pazaryerinin aynı yerde kalması sadece pazar esnafının değil pazaryerine yakın olan geniş bir esnaf kitlesini de ekonomik olarak mutlu edecektir." dedi.

Pazaryeri konusunda AK Parti'li meclis üyelerinden de aynı hassasiyeti beklediklerini ifade eden Nuri Kaya, "Biz MHP meclis üyeleri MHP'nin seçim bildirgesinde olmazsa olmazımız olan jeotermal sera ve jeotermal turizmi projelerimizin Belediye Başkanı'nın basına yaptığı açıklamada 2010 yılı hedeflerinin içine dahil etmesi bizleri memnun etmiştir. Gönül arzu ederki belediye başkanımız 2010 yılında yapacağı önemli projelerde belediye meclisinde 12 üyesi olan MHP'nin meclis üyelerinin de görüşleri alınarak hazırlanmasını beklerdik” diye konuştu.

MHP'Lİ ÜYELERDEN YENİ PAZAR YERİ PROJESİNE TEPKİ
MHP'Lİ ÜYELERDEN YENİ PAZAR YERİ PROJESİNE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 13:20:00
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 16:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baris IP: 85.100.35.xxx Tarih : 29.01.2010 12:27:25

her konuda m.uğur okay'ın arkasındayız...başkan şimdiye kadar ne yaptıysa doğru ve düzgün olarak yapmıştı...mhp zamanında salihlililerin paralarının üstünde simge olan bi çürük binaya nasıl yatırıldığını, o binanın kaç cana mal olduğunu , jeotermal çalışmalarının nasıl yapıldığını biliyoruz....şov yapmasınlar....pazar yeri kaldırılmalıdır...şehrin girşinde kötü bir görüntüye neden oluyor....pazar yerinin bi kısmı kaldırıldı, salihliye yakışan bi kent meydanı ortya çıktı...