30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

MHP'li vekillerden Salihli çıkarması

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere seçim bölgeleri Manisa'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan ve Erkan Akçay, Salihli ilçesinde Salihli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can ile görüştü.


MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan ve Erkan Akçay, Salihli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can'ı ziyaret ederek tarım kesiminin yaşadığı sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundular. MHP'nin her zaman üreticinin yanında olduğunu kaydeden MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, "Üreticilerimiz ne yazık ki her geçen gün, bir önceki günü arar konuma geldi. Çiftimizin bir numaralı temsilcisi bize göre sizlersiniz. Bu doğrultuda çiftçimizin sesini hükümete nasıl duyurabiliriz, ne yapabiliriz, bu soruların yanıtını hep beraber arayalım. Mitingse miting, yürüyüş ise yürüyüş. İzmir Salihli Karayolu trafiğe kapatılacaksa buna da varız. Biz MHP olarak çiftçimizin yok ediliş politikalarına karşı durma adına, Ziraat Odaları önderliğinde siyasi amaç gütmeksizin her şeye hazırız. AK Parti şuanda Türkiye'de korku ve baskı imparatorluğu kurdu. Buna mutlak suretle karşı çıkmalıyız. 'Yüzde 47 oy aldım. 340 milletvekilim var. İstediğimi yaparım' diyorlar" dedi.


AK Parti'ye yerel seçimlerde ağır bir ihtar verilmesi gerektiğini savunan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise, "MHP 22 Temmuz seçimlerinden buyana her zaman çiftçimizin yanında olduğunu gösterdi. Yazılı ve sözlü soru önergeleri ile çiftçimizin sesini meclis gündemine taşıdı. Sizlerin yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Yöremizin en önemli gelir kaynağı üzüm. En az 500 bin kişi üzüm sayesinde geçimini sağlıyor. Ancak bu kesim şuanda perişan olmuş durumda. Ama bakıyoruz AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 'Biz destekleme alımı yapmayacağız' diyor. 340 milletvekiliyle temsil edilen bir parti, üreticinin sorunlarını çözmeyecekse neden iktidar oldun? Bunlar çiftçiden yana değil, mutlu azınlıktan yana. Bu seçimlerde AK Parti'ye ağır bir ihtar verilmezse durum daha da kötüye gidecek. Çiftçimizin de sessiz kalmaması gerekiyor" dedi.


Üreticinin yaşadığı sorunların hükümete duyurulması gerektiğini altını çizen Orhan da, "Şu anda Türk çiftçisi, ürettiği bütün ürünlerde zarar ediyor. Çok zor günler geçiriyor. Sorunlar bu hükümete duyurulmazsa daha da büyüyecek. Bizler atılacak olan her adımda MHP kimliğini bir kenara bırakıp sizlerin yanınızda olacağız" diye konuştu.


MHP Manisa Milletvekilleri, daha sonra Çarşamba Pazarı'nda esnaflarla bir araya geldi.

18.09.2008 18:14:41 TSI

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?