28
Mayıs
2024
Salı
SALİHLİ - MANİSA

Oda başkanlarından Başkan'a ziyaret

Salihli'de mevcut 13 odanın başkanları, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ı ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını dile getirdi. 

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Hisar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yunus Turgut, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Makasçı, Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şerif Ali Girgin, Lokantacılar Odası Başkanı İhsan Güleryüz, Elektrikçiler Odası Başkanı Bahadır Çelikkol, Berberler Odası Başkanı Kadir Dilşeker, Manavlar Odası Başkanı Şuayip Ayçiçek, Marangozlar Odası Başkanı Ali Şimşek, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Celil Şenal, Bakkallar Odası, İnşaatçılar Odası ve Kahveciler Odası'nın başkan yardımcılarını Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, belediye encümen odasında kabul etti. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karaman, gıda mühendisi Hülya Sönmez, Zabıta Müdürü Kubilay Ertekin'in de hazır bulunduğu ziyarette oda başkanları, esnaf ve sanatkarların sorunlarını anlattı. Lokantacılar Odası Başkanı İhsan Güleryüz, odalar ile belediye arasında diyalog eksikliği bulunduğunu ifade ederek, "Odalar tarafından belediyeye verilen dilekçelere zamanında cevap gelmiyor. İşyeri denetimlerinde en az bir kişide oda yönetiminden olmalı. En büyük sorunumuz pazar yeri" dedi. 

Belediyenin herkesi düşünmesi gerektiğini belirten Başkan Okay ise, "Dilekçelerde bazı yasal süreler ve incelemeler neticesinde cevap vermemiz gecikebilir. Denetimler ani ve hazırlıksız yapılmalıdır ki amacına ulaşsın. Pazaryeri sorunlarını ise beraber çözelim" diye konuştu.
Bazı bakkalların meyve ve sebze sattığını söyleyen Manavlar Odası Başkanı Şuayip Ayçiçek, "O zaman manavlar da ekmek satsın. Bunların önlerine geçilmesi gerekiyor. Pazaryeri düzenlemeleri hala yapılmadı. 3 aydan beri hep aynı şeyler söyleniyor. Esnafımız zaten darboğaz içinde. Bizim pazar yerlerimizde dışarıdan gelen esnaf çok. İlk önce Salihli esnafı boş yerlere yerleştirilsin" derken, pazar yeri yönetmeliğinin ve hukukun gereklerini yerine getiren esnaflarda sorun olmadığını ifade eden Başkan Okay ise, "Bu tür işyerlerinde birden fazla iş yapan esnafları sevimli bulmuyorum. Fakat yasal çerçevede izin aldıktan sonra yapabiliyorlar. Pazaryeri düzenleme çalışmalarımız var. Dışarıdan gelen esnaflar daha önceleri yer almışlardır" dedi. 

Türkiye ekonomisinde de daralma olduğunu ifade eden Okay, "IMF'nin uygulattığı bu ekonomik politika ülkemizi bitirdi. Aynı sorunları Salihli'de de yaşıyoruz" diye konuştu. 

Oda başkanlarının ilettiği sorunları dinleyen Başkan Okay, "Biz 100 bin kişinin başkanıyız. Sizin çıkarlarınızı ve Salihli halkının çıkarlarını düşünmek zorundayım ve müşterek çözümler üretmeliyiz. Her zaman belediyenin kapısı sizlere açıktır. Sorunlarınızı bizlere iletebilirsiniz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 15:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet ŞİMŞEK IP: 81.215.177.xxx Tarih : 31.07.2006 12:33:14
salihli marangozlar odası başkanı benim babamdır.seçimi 250delegeden 83oy aarak kazandı.Tatlı rekabet içinde olduğu rakiplerinden biri 70,diğeri 71oy aldı