30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Organ bağışı için stand kuruldu

Salihli ilçesinde 3 - 9 Kasım Organ ve Doku Nakli Haftası nedeniyle Toplum Sağlığı Baştabipliği tarafından bir alış-veriş merkezinde organ bağışı standı açıldı.


Kipa Alışveriş Merkezi'nde açılan stantda Toplum Sağlığı Baştabibi Dr. Ülkü Yıldırım ve görevli hemşireler tarafından organ bağışı başvuruları kabul ediliyor. Organ bağışı yapmak için başvuran vatandaşlara görevli hemşireler tarafından organ nakli nedir, hangi organ ve dokuların nakli yapılmaktadır, organ nakli kimlerden yapılır, beyin ölümü nedir, organ bağışının dini yönden sakıncası var mı? gibi sorunların yanıt bulduğu broşürler dağıtılıyor.


Stant hakkında bilgi veren Toplum Sağlığı Baştabibi Dr. Ülkü Yıldırım, “Organ bağışı yapmak isteyenler sadece bu hafta içinde açtığımız stantda değil, Salihli Devlet Hastanesi ve Salihli Toplum Sağlığı Merkezi'ne gelerek de organ bağışında bulunabilir. Vatandaşlarımız, bir gün kendi hayatlarının da kurtulması için bağışlanacak bir organa ihtiyaçlarının olabileceğini düşünmelidirler. Bu konuda tüm halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Kendi personelimiz ve birçok vatandaş organ bağışı kartlarını doldurarak, hayat kurtarmanın ilk adımını attılar. Duyarlılıkları için herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?