27
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

'Pekin'e gelin Çince öğrenin'

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaoshen ve İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhılıang, Salihli ilçesinde yaşayan Doğu Türkistan'lı Kazak Türkleri'ni ziyaret etti.

Türkiye'ye yeni atanan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaoshen ve İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhılıang, İzmir Valiliği'nde yapılacak bir toplantı için karayoluyla Ankara'dan İzmir'e giderken Salihli'de Kazak Türkleri tarafından ağırlandılar.

1952 yılında Salihli'nin Kurtuluş semtine yerleşen Kazak Türkleri'nin öncüsü konumundaki, aynı zamanda Doğu Türkistan Cumhuriyeti kurucu liderlerinden Alibek Hakim'in torunu Aykın Abak Hakim ile Köksegen Eren, Malik Atılgan ve Rahman Gülen adlarındaki Doğu Türkistanlı Kazak aileleri evlerinde ziyaret eden Ankara Büyükelçisi Gong Xiaoshen ve İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhılıang, eski dostlarıyla hasret giderdi.

Büyükelçi ve Başkonsolos önce, Alibek Hakim'in torunu olan ve Salihli'de turizm işletmeciliğiyle uğraşan Aykın Abak Hakim'i evinde ziyaret etti. Konuklara burada geleneksel Kazak yiyecekleri sunuldu. Undan yapılan “Bavursak” adındaki pişi,
sütlü çay ve kazak tatlılarından oluşan yer sofrasına oturan konuklar, ikramları afiyetle yediler.

Daha sonra diğer kazak ailelerinin evlerini de ziyaret eden konuklar, yapılan sohbet esnasında Salihli'de yaşayan Kazak Gençlerini Çince öğrenmek için Pekin'e davet ettiler. Pekin Üniversitesi'nde açılan Çince dil eğitimi kurslarına katılmak isteyen Kazak gençlerine her türlü desteği vereceklerini söylediler. Alibek Hakim'in torunu Aykın Abak Hakim'de kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek konuklara teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 23:59:07
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 00:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?