26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

Romanlar çaldı Selendililer coştu

ROMAN ORKESTRASI ÇALDI, SELENDİLİLER OYNADI

Merkezi Salihli'de bulunan Selendililer Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (SEL-DER) gecesinde Selendililer, Roman Orkestrası'nın çaldığı şarkılarla gönüllerince eğlendi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan Selendililer, SEL-DER'in Elf Ersoy Tesisleri'nde düzenlediği "Birlik ve Beraberlik" yemeğinde biraraya geldi. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu ile Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın da katıldığı yemeğin açılış konuşmasını SEL-DER Başkanı Sedat Günay yaptı. 2001 yılında derneklerini kurduklarını belirten Günay, "Derneğimize yeniden aktivite kazandırmak için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün bizlerin burada biraraya gelmesine sebep olan ortak payda Selendi'dir" dedi. Günay, yemeğin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Selendi Belediye Başkanı Savaş ise, Roman vatandaşların yılbaşı gecesi ilçede çıkan olayların ardından Salihli'ye yerleşmek zorunda kaldığını hatırlatarak, "Selendililer olarak 2010 yılını iyi bir yıl olarak görüyorduk. Ancak 2010 yılı başında beklemediğimiz olaylarla karşı karşıya kaldık. Yaşanan bu sürecin idaresi zarfında sıkıntı çektik" diye konuştu.

Medyanın konuyu çok abarttığını söyleyen Savaş, "Hayatında Selendi'den geçmemiş bazı medya mensupları adeta bizi linç etti. Olayın boyutunun ne olup olmadığına bakmadan yazıp çizdiler. Olayların gündemden düşmesi gerekiyordu ve biz bunun için Gördes'e gittik. Eğer biz bu olayı medyanın gündeminden düşürmeseydik, bu olay her yöne çekilecekti. Selendi olarak yaşanmasını istemediğimiz bir olaydı, ama yaşanıldı. Olayda can kaybı olmaması bizleri sevindirdi" dedi.

Yaşanan olay nedeniyle hiç kimseden özür dilemediklerini, ayrıca hiç kimseye bir ayrıcalık ya da farklı davranış sergilemediklerini belirten Savaş, "Bizim ağzımızdan hiçbir zaman özür kelimesi çıkmadı, ama bazı medya mensupları bunu Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş özür diledi diye yazdı" şeklinde konuştu.

Gecede Salihli'de yaşayan Selendililer, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş bir ara mikrofonu eline alarak "Gesi Bağları" adlı türküyü seslendirirken, Romanların oluşturduğu orkestra Selendi havaları ile Selendilileri coşturdu.

ROMAN ORKESTRASI ÇALDI, SELENDİLİLER OYNADI
ROMAN ORKESTRASI ÇALDI, SELENDİLİLER OYNADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 20:58:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 23:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?