26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

Rotary kulübünden eğitime destek

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yeşilkavak Köyü'nde bulunan ilköğretim okulu, Rotary Kulübü tarafından baştan aşağı yenilendi. Okulun yenilenmesinde 4 başarılı öğrencinin dilekleri etkili oldu.

Salihli Rotary Kulübü 10 Kasım 2008 tarihinde maddi durumu zayıf olan ve Anıtkabir'i hiç görmemiş başarılı öğrencileri otobüslerle Ankara'ya Anıtkabir'e götürdü. Geziye Yeşilkavak İlköğretim Okulu'ndan 4 öğrenci, sınıf öğretmeni Zuhal İzmir ile birlikte katıldı. Öğrenciler, Rotary Kulübü'nün sayesinde Ankara'yı ve Anıtkabir'i görme fırsatı buldu.

Salihli Rotary Kulüp Üyeleri Ankara dönüşü, otobüslerde her öğrenciye boş bir kağıt verip gezi ile ilgili düşüncelerini ve başka istekleri olup olmadıklarını yazmalarını istedi. Sonra bu kağıtlar toplanarak Rotary Kulübü üyeleri tarafından tek tek okunarak değerlendirildi.

Yeşilkavak Köyü İlköğretim Okulu'ndan geziye sınıf öğretmeni Zuhal İzmir ile birlikte katılan 7.sınıf öğrencileri Hatice Yılmaz, Müslime Özen, Özgür Aydın ve Serdar Özkan, okullarına kütüphane ve okuyacak kitap, okullarının çok eski olmasından dolayı boyanmasını, sınıflarındaki sıra ve masaların yenilenmesini ve ve okul bahçesine dikmek için çeşitli fidan istediler. Öğrencilerin bu istekleri Rotary üyelerini çok duygulandırdı. Rotary Kulübü üyeleri hemen kolları sıvayarak öğrencilerin isteklerini kısa sürede yerine getirdiler.

Salihli Rotary Kulübü'nün 32 üyesi eşleriyle birlikte önceki gün köye gitti. Tüm köy halkı rotaryenleri okul bahçesinde karşıladı. Rotaryen eşlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Güliz Demircioğlu ile Çocuk Doktoru Şengül Onat çocuk gelişimi ve sağlığı ve kadın hastalıkları konularında köylü kadınlara yönelik seminer verdi.

Rotaryen Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca da köylü erkekleri süt ve besi hayvancılığı konusunda bilgilendirdi. Daha sonra okul bahçesine Rotary Kulüp tarafından getirilen fıstık çamı fidanları dikildi. Son olarak köylü kadınların yaptığı gözlemeler, hamur işleri ile rotaryen eşlerinin hazırladıkları piknik sepetleri okul bahçesinde neşe içinde tüketildi. Yeşilkavak Köyü Muhtarı Mehmet Ali Baş ve Okul Müdürü Adem Şen, Rotary Kulüp Başkanı Süleyman Oral'a köylerine gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 01:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?