23
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

'Sağlık devletin olmazsa olmaz hizmetidir'

Manisa’nın Salihli İlçesi’nde devlet-millet işbirliği ile yaptırılan 1 Nolu Hatice-Hüseyin Bulut Sağlık Ocağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Manisa Valisi Orhan Işın, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Kaymakam İ.Hakkı Develi, İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, hayırsever Hüseyin Bulut ve yakınları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Edinilen bilgilere göre, Salihli’de devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılan 1 Nolu Hatice-Hüseyin Bulut Sağlık Ocağı, Salihli Belediye Başkanlığı’nca tahsis edilen 600 metre karelik arsa üzerinde 250 metre karelik alana 2 katlı özel projeli ve jeotermal ısıtmalı olarak inşa edildi. Sağlık ocağında 4 doktor, 2 sağlık memuru, 5 hemşire, 10 ebe ve 1 hizmetlinin görev yapacağı, 90 bin YTL’ye mal olan sağlık ocağının 4 mahalle ve 4 köy olmak üzere toplam 21 bin 165 nüfusa hizmet vereceği açıklandı.

Törende konuşan hayırsever Hüseyin Bulut, inşaatın yapımı sırasında emeği geçenlere teşekkür etti. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, sağlık ocağı arsasının belediye tarafından tahsis edildiğini, ilçede sağlık ocağı sayısı ve dağılımında dengesizlik olduğunu belirterek sağlık ocağından hizmet alan mahalle halkı adına hayırsevere teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay da, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık ocaklarının ulaşılabilirliğini ve kalitesini artırılmasına önem verdiğini, Manisa’da yapılan çalışmalarla, neredeyse doktor başına bir poliklinik açılarak hizmet alan hasta sayısını artırdıklarını, güçlendirilmiş sağlık ocakları laboratuarlarında verilen hizmetlerle hastaların sağlık ocaklarına yönlendirildiğini ve böylece hastanelerdeki gereksiz yığılmaların önlendiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Salihli’de bu çalışmalara erken başlayamadık. 1 ve 2 nolu sağlık ocakları birbirine yakın konumlarda ve sağlıksız koşullarda hizmet veriyordu. Tam bu sıkışık zamanımızda Hüseyin Amca imdadımıza yetişti. Halen 5 sağlık ocağında hizmet veriliyor. Salihli nüfusuna göre bu sayı yeterli değil. 6. sağlık ocağımız bu ay fiilen hizmete başlayacak. Bir hayırseverimiz daha sağlık ocağı yaptırmak istediğini bildirdi. Bu da yapıldığında Salihli’de sağlık hizmetlerinin fiziki altyapısı tamamlanmış olacak".

Manisa Milletvekili İsmail Bilen de, devlet-millet işbirliğiyle yapılan her hizmette Valiliğin katkısı bulunduğunu belirterek, Salihli Bilim Sanat Merkezi için de katkı beklediklerini dile getirdi.
Manisa Valisi Orhan Işın, "Sağlık hizmeti adalet ve savunma gibi devletin olmazsa olmaz hizmetlerindendir. Devletimizin yükü ağırdır. Bu nedenle her yere yetişemiyor. Salihli hayırseverlik bakımından ilimizde daima örnek olmuş bir ilçedir. Bazı konularda hiç devlet desteğine ihtiyaç duymadan kendi sorununu çözmüştür. Bu durumda eğitimde olsun, sağlıkta olsun Hüseyin Bulut gibi hayırseverlerimiz devreye giriyor. Manisa’da 2 bin hekim, 2 bin 700 yatak var. Ama yine yetersiz olduğundan hayırseverlerimize ihtiyaç duyuluyor" dedi.

Vali Işın, Kurtuluş İlköğretim Okulu için 100 milyar, Bilim Sanat Merkezi için şimdilik 25 milyar lira vereceklerini bildirdi. Konuşmaların ardından Vali Işın ve Namık Kemal Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz, mahalle halkı adına hayırsever Hüseyin Bulut’a teşekkür plaketi verdi. Ardından Vali Orhan Işın ve Hayırsever Hüseyin Bulut tarafından Sağlık Ocağının açılışı gerçekleştirildi. Işın açılışın ardından ay sonunda hizmete girmesi planlanan 6 Nolu Sağlık Ocağı binasına giderek incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:16:16
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 11:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?