15
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Sahte altın dolandırıcılarına suçüstü

Manisa'nın Salihli ilçesinde, sattıkları sahte altınla 1 kişiyi dolandıran 4 şahıs jandarma tarafından yakalandı. 

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Kasım 2007 tarihinde Kilis'ten gelen İ.D. isimli şahıs, Salihli ilçesine bağlı Çaltıdere köyü yakınlarında daha önce telefonla irtibat kurduğu iki şahıs tarafından Osmanlı dönemine ait altınları satın almak için buluşmuş ve verdiği 5 bin YTL'nin ardından şüphelilerin olay yerinden kaçması üzerine dolandırıldığını anlayarak jandarmaya sığınmıştı. 

Olayla ilgili çalışma başlatan jandarma görevlileri, şüpheliler ile ellerinde bulunan altını almak maksadıyla tekrar temas kurdu ve altınları 35 bin YTL'ye satın almak vaadiyle Salihli merkezinde buluşmak üzere anlaştı. Bu arada mağdur İ.D., 4 Aralık 2007 tarihinde tekrar Kilis'ten Salihli ilçesine gelerek sahte altınları satmak isteyen K.B., M.Y., Ö.B ve S.Y. isimli dört şüpheliyle buluşturuldu. Pazarlık sırasında jandarma ekibi şüpheli 4 kişiyi yakaladı.
 
Şüphelilerin, şahsı dolandırmak maksadıyla kullanmış olduğu ve yanlarında getirdikleri hiçbir değeri olmayan üzerinde arapça yazı bulunan altına benzer sarı renkli bin 750 adet metal pula el koydu. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden dolandırıcılık suçunu meslek haline getiren M.Y. ile ilk defa dolandırıcılık suçuna karışan K.B. isimli şahıslar tutuklandı. Ö.B. ve S.Y. isimli şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?