22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Salihli, İngilizce EXPO dergisinde

İzmir'de düzenlenmesi için yoğun kulis çalışmalarının yürütüldüğü EXPO 2015 Daimi Sergisi için bastırılan özel katalogda Salihli de yer aldı. 

Geçtiğimiz hafta dünyanın dört bir yanından İzmir'e gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) delegelerine dağıtılmak üzere hazırlanan “Turkish Business Opportunities” dergisinde, tanıtımları yapılan ilçeler arasında İzmir dışından birkaç ilçe arasında Salihli de yer alma başarısını gösterdi. 

Toplam 126 sayfalık dergide, tarihi ve turistik özellikleri sıralanan ilçeler arasında Çeşme, Alaçatı, Kuşadası, Selçuk, Karaburun, Foça, Seferihisar, Urla ve Didim'in arasında Manisa'dan sadece Salihli'ye yer verildi. 

Tamamı İngilizce olarak basılan dergide “Doğanın ve tarihin harikulade kombinasyonu” başlığıyla yayınlanan Salihli ile ilgili tanıtım yazısında Lidya medeniyetinin başkenti Sardes'in önemi üzerinde duruldu. Salihli yakınlarında yer alan Bintepeler, Gymnasium, Artemis Tapınağı'ndan da söz edilen yazıda Sardes'in dinlerin buluştuğu bir nokta olduğu anlatıldı. 

Herkes için sağlık temasının işlendiği EXPO 2015 İzmir tanıtımına uygun olarak Salihli'nin yanı sıra, termal sularıyla da ünlü Kurşunlu Kaplıcaları'nın tanıtımı da yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?