16
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Salihli Cezaevi'nden organ bağışı

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 100'ü aşkın tutuklu ve hükümlü organ bağışında bulundu. 

Organ bağışına yoğun ilginin gösterildiği Manisa'nın Salihli ilçesinde organ bağışı kampanyasına bu kez de Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arzik ile C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler destek geldi. Cezaevinde düzenlenen organ bağışı kampanyası sonucu aralarında Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arzik, Cezaevi Müdürü Kadir Avara, Ceazevi Öğretmeni Hurşit Kayan, gardiyan ve tutuklu ile hükümlerden oluşan 150 kişi organ bağışında bulundu. Törene, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Yurttaş, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Türkoğlu, Cezaevi 2. Müdürü Kahraman Topaloğlu, Cezaevi Doktoru Murat Soyalp ile İnfaz Koruma Memurlar'da katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını Salihli C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Hurşit Kayan yaptı. Organ bağışının önemine değinen Kayan, "Bir gün sizin veya bir yakınınızın da organa ihtiyacı olabilir. O zaman sizde organ bağışının önemini anlayacaksınız. Ama neden o kadar geç kalasınız. Şimdi den organlarınızı bağışlayın."dedi. 

Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arzik ise kendisinin de bir yakınının 5 yıl önce organ böbrek yetmezliği nedeniyle kaybettiğini belirterek, " Birilerinin hayatını kurtarabilirsek ve birilerinin kahramanı olabilirsek ne mutlu bize." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arzik organ bağış kartını doldurdu. Daha sonra organ bağışında bulunan Cezaevi Müdürü Kadir Avara, İnfaz Koruma Memurları ile tutuklu ve hükümlülere organ bağış kartları teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 16:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?