22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Salihli esnafının kredisi yükseldi

Manisa'nın Salihli ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Halil Aşık, ortaklara kullandırılan kredi limitinin şahıs bazında 50 bin YTL'ye yükseltildiğini açıkladı. 

Kredi limitinin yükseltilmesinde kooperatiflerin tahsilat oranlarının dikkate alındığını belirten ESKKK Başkanı Halil Aşık, “Tahsilat oranı en iyi olan ve takip oranları yüzde 2'nin altından olan kooperatiflerde kişi başına verilen kredi limiti 50 bin YTL'ye yükseltilmiştir. Takip oranı yüzde 2 ile yüzde 5 arasında bulunan kooperatiflerde şahıs başı kredi limiti 35 bin YTL, taksit tahsilatları çok kötü durumda olan kooperatiflerde yani takip oranı yüzde 5'in üzerinde bulunan kooperatiflerde ise şahıs başı kredi limiti 25 bin YTL. olarak belirlenmiştir. “dedi. 

Salihli ESKKK ortaklarının her zaman her şeyin en iyisine layık olduklarını ifade eden Başkan Aşık, “Kooperatifimizin tahsilat oranındaki yüksek verimlilik ve takip oranımızın yüzde 2'nin altında olması nedeniyle ortaklarımıza Halk Bankası Şubeleri'nden kullandırmış olduğumuz kredilerde şahıs başı limitler kademeli olarak 50 bin YTL'ye yükseltilmiştir.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?