30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Salihlili Kavalcı Türkiye 2. si oldu

2006 yılında Antakya’da yapılan Ortaöğretim Kurumları Arası Solo Çalgı Dalı'nda kavalıyla Türkiye Şampiyonu olan, 2007 yılında ise Sivas'ta yapılan aynı yarışmada şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Salihlili Aras Poyraz Açıkgöz, bu yıl Antalya ilinde yapılan final yarışmasında da Türkiye 2.si oldu.


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri Arası yapılan Solo Çalgı yarışmasında Eskişehir’de grup birincisi olan Aras Poyraz Açıkgöz, Antalya’da yapılan final yarışmasında Kavalıyla Türkiye ikincisi oldu. Manisa ilini temsilen katıldığı yarışmada ikincilik ödülünü alan Aras, elde ettiği başarıyla okulun da gururu oldu.


Solo çalgı dalında yarıştığı yarışmada Aras’a arkadaşı İsmail Altunbaş, Bendir çalarak eşlik etti. Salihli Lisesi mezunu olan Aras, şu anda Bulgaristan’daki Plovdiv Müzik Akademisi’nde eğitimine devam ediyor. Salihli Lisesi Müzik öğretmeni Ömer Ebeperi’de Aras ile çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ebeperi, 2009 yılında da yarışmalara katılacaklarını belirterek öğrencisi Aras Poyraz Açıkgöz’ü tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 22:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?