16
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Salihli'ye Japon gelin

Manisalı Akif Çardak, yabancı dil eğitimi için gittiği ABD'de tanışarak aşık olduğu Japon Takako Morishita ile dünyaevine girdi.

Samsun Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden 2006 yılında mezun olan Akif Çardak (27), 2006 yılının Kasım ayında İngilizce eğitimi almak için ABD'nin New York kentine gitti. Manhattan'da Embassy CES Dil Merkezi'nde tanıştığı sınıf arkadaşı Japon Takako Morishita'ya gönlünü kaptıran Türk genci, Morishita ile evlenerek ailesine çekik gözlü bir gelin getirdi.

Morishita ile tanışmalarının ilginç olduğunu anlatan Çardak, ''Aynı sınıfta İngilizce dersi alıyorduk. Bir cuma günü arkadaşlarla konuşurken, cumanın Müslümanlar için ayrı bir yeri olduğunu, camiye gitmem gerektiğini söyledim. Bunun ardından Takako, İslam dinini anlatmamı istedi. Ben de dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım. Ondan sonra birbirimize karşı ilgimiz arttı ve Takako Müslüman olmak istediğini söyledi. Daha sonra evlenmeye karar verdik. Belediyeye giderek resmi nikah yaptırdık, daha sonra Tokyo Camii'nde dini nikah kıydırdık. Takako, orada Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve 'Ayşe' adını aldı'' dedi. 

Takako Morishita ise, ''Akif'i gördüğümde çok farklı bir insan olduğunu anladım. Zamanla sigara dahil hiçbir kötü alışkanlığı olmadığı, samimi davrandığını gördüm. Müslüman oldum ve onunla hayatımı bileştirdim" diye konuştu.
Akif'in Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yenipazar köyünde oturan annesi Aysel ve babası Ahmet Çardak da, tek erkek çocukları Akif olduğu için bu olayı duyduklarında çok şaşırdıklarını ve üzüldüklerini belirterek, ''Ancak, gelinimiz Ayşe'yi görünce endişelerimizin yersiz olduğunu ve oğlumuzun güzel bir tercih yaptığını gördük. Çok mutlu olduk'' dediler. Çardak ailesi, köyde gelinlerini kurban keserek karşıladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 12:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?