22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Salihli'ye okuma salonu

Salihli ilçesinden bulunan Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Avrupa Birliği (AB) Gençlik Organizasyonu kapsamında hazırladığı “Okuma Salonu” projesine 10 bin euroluk destek geldi.

AB'nin hibe programlarından sağlanan 10 bin euro'luk “Okuma Salonu” projesi kapsamında çeşitli sınavlara girecek olan maddi durumu yetersiz öğrencilere gönüllü öğretmenler nezaretinde ücretsiz kurs imkanı sunulacak. Salihli'nin Avar caddesi üzerinde bulunan Okuma Salonu'na Körfez Dershanesi öğretmen, Salihli Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) ise demirbaş desteği verecek.

Salihli'de ilk defa bir derneğin AB fonlarından yararlanarak hayata geçirdiği Okuma Salonu projesi hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu İlyas Akça ve Proje Koordinatörü Faruk Kılıçkaya, “Salihli'de faaliyet gösteren en aktif ve etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan derneğimiz, hayata geçirdiği bu proje ile AB fonlarından faydalanan ilk kurum olma özelliğini taşıyor. Dernek olarak bugüne kadar maddi durumu iyi olmayan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik burs, seminer, aile içi iletişim, kişisel gelişim ve velilere yönelik eğitim çalışmalarda bulunduk. Üyelerimizin bir kısmı da öğretmenlerden oluşmaktadır. Açılacak olan Okuma Salonu merkezi ile de maddi durumu yetersiz olan öğrencilere ücretsiz kurs imkanı sunacağız. Okuma Salonu'nda internet hizmeti, kaynak kitaplar gibi materyaller olacaktır.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bedirhan KANDEMİR IP: 195.175.51.xxx Tarih : 11.12.2007 10:30:05

Çok sevindim. salihli eğitim gönüllüleri derneğini en içten kutluyorum. emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. hizmetlerinizin devamını diliyorum.