31
Mayıs
2024
Cuma
SALİHLİ - MANİSA

Salihli'ye Tek Adımda Yatırım Bürosu

Manisa’da, yatırımcılara yönelik bilgilendirme, tanıtıcı ve rehberlik faaliyetleri başta olmak üzere yatırımların arttırılmasına yönelik stratejileri belirlemek için kurulan Tek Adımda Yatırım Bürosu (MANTAY) Salihli ilçesinde tanıtıldı.


Manisa Valiliği bünyesinde kurulan ''Tek Adımda Yatırım Bürosu'' toplantısı Salihli Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleştirildi. Manisa Vali Yardımcısı Turan Eren başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Yunus Çelik, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can, Salihli OSB Müdürü Cevdet Eren ve ''Tek Adımda Yatırım Bürosu'' görevli personeli Elektronik Mühendisi Ali Alkış ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nden Endüstri Mühendisi Meliha Çelik katıldı.


Vali Yardımcısı Turan Eren, yatırımın bilgi, beceri ve teşebbüs işi olduğunu belirterek, ''Yeraltı ve yer üstü kaynaklarımızı, beşeri kaynaklarımıza iyi şekilde ekonomik olarak kazandırmalıyız'' dedi. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ise yatırımların Salihli’ye kazandırılması gerektiğini vurguladı.


Tek Adımda Yatırım Bürosu Koordinatörü Nedim Zurnacı ise yatırımcılara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacağını kaydederek, “Büromuz bunun yanı sıra rehberlik ve tanıtıcı faaliyetlerde bulunacak. Ayrıca il genelinde yatırımların artırılmasına yönelik stratejileri belirleyecek ve uygulanması için bu çalışmaları bizzat takip edecek. Tek Adımda Yatırım Bürosu ile yerli ve yabancı sermayeli sanayici ve girişimcilerin sorunlarını da ele alıp çözümü için gerekli kurumlarla temaslarda bulunacağız. Hedefimiz yerli ve yabancı sermayeli yatırımcıların daha hızlı ve etkin bir şekilde ilimize gelmesini sağlamaktır.”dedi.


Tek Adımda Yatırım Bürosu Koordinatörü Nedim Zurnacı tarafından son olarak büronun kuruluşu, yönergesi ve görevleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?