20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

Sendikaların yetki savaşı

Manisa’nın Salihli ilçesinde DİSK’e bağlı Genel iş Sendikası ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında yaşanan rekabet doruğa ulaştı.


369 sendikalı çalışanın bulunduğu Salihli Belediyesi sendikalar arası rekabete sahne oldu. Türk-İş’e bağlı Belediye iş Sendikası’nın “Çoğunluk bizde” açıklamasından sonra dün bir açıklama da DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan geldi. Salihli Belediyesi yemekhanesinde işçilerle bir araya gelen Genel İş Sendikası Örgütleme Uzmanı Murat Özel, 29 Ağustos tarihi itibariyle Salihli Belediye’sinde çalışan 369 çalışanın yarısından fazlasının Genel – İş Sendikası’na üye olduğunu söyledi. Basın açıklamasında Sendikal rekabetin bittiğini belirten Örgütleme Uzmanı Murat Özel, “Salihli Belediye’sinde çalışan 369 çalışandan %50’sinden fazla olan 185 üyeye sahibiz. Bu sayı Salihli Belediyesi’ndeki yetkiyi alabilmek için yeterli bir sayıdır. Yeterli çoğunluğa sahip olduğumuza göre, Belediye İş Sendikası’ndan bundan sonraki sürece itiraz etmemelerini istiyoruz” dedi.


BELEDİYE-İŞ’E SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Genel İş Sendikası Örgütleme Uzmanı Murat Özel, sendikal rekabet sürecinde siyasilerin ve hatta okul müdürlerinin bile bu sürece müdahil olduğunu ifade ederek Belediye-İş Sendikası’na yüklendi. Özel, “Genel iş Sendikası olarak bizim sizlerle olan yol arkadaşlığımızı bölmeye çalıştılar. Ama onlara inat ‘İnadına sendika inadına DİSK’ dedik. Çünkü bizler size asla yalan söylemedik. Bizler birileri gibi ellerinde çantayla Salihli’ye gelerek ‘Burada kaç kişi çalışıyor.’ demedik. Biz, bir işyerinde kaç kişi çalıştığını dahi bilmeyen insanlardan sizi kurtardığımız için ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Bizler, bazılarının aksine meyhanede sendikacılık yapmayı reddettik. Onlar lokum dağıtırken, gazetelerde şov yaparlarken biz üye yapıyorduk. İşçi arkadaşlarımızın emeği, hayallerle, oyunlarla bir kenara bırakılacak kadar basit değildir. Koskoca bir sendikanın Genel Başkanı Salihli’ye temsilcilik açarken işçi emeğinden bahsedeceği yerde Salihli temsilcilik açarak hayallerini gerçekleştirmekle övündü. Belediye-iş Sendikası hayalini 4 yıl daha ertelemek zorunda.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 19:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?