22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

STSO, ilçenin tanıtımına hız verdi

Manisa'nın Salihli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri başta olmak üzere, ilçeye yeni yerleşen sakinlere dağıtılmak için "Salihli'de Yaşam" adı verilen küçük bir kılavuz hazırlandı. Yörenin tanıtılmasını amaçlayan kılavuzdan üç bin adet basıldı. 

Kılavuzda ilçenin coğrafi konumu, kısa tarihçesi, ilçe ve çevresinde gezilecek yerlerin yanı sıra, mahalle muhtarlıklarının ve önemli birimlerin telefon numaraları da yer aldı. Özellikle üniversite öğrenimi görmek üzere Salihli'ye gelen gençlerin Sardes, Artemis Tapınağı, Kurşunlu, Adala, Bintepeler, Demirköprü Barajı, Bozdağ gibi tarihi ve turistik yerler hakkında bilgi edinmeleri ve anılan yerleri bizzat görmelerini sağlamak üzere hazırlanan broşür, ilçe dışında bazı kişi ve kurumlara da gönderilecek. Böylelikle tarihte ilk paranın basıldığı, fosil ayak izlerinin bulunduğu, şifalı suların yer aldığı, jeotermal ısıtmalı yörenin hak ettiği değeri kazanması amaçlanıyor. 

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, Salihli'ye yeni yerleşenlerin ilk günler birer onur konuğu kimliği taşıyacaklarını belirttiği sunum yazısında, Salihli ve Sardes'in milattan öncesine dayanan tarihi önemine değinerek, yörenin hak ettiği değere kavuşması için çaba harcadıklarını belirtti. 

Araştırmacı yazar Mustafa Uçar'ın kaleme aldığı kılavuzun editörlüğünü CBÜ Salihli MYO öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Nilgün H. Kök ile Abdullah Özgüven yaptı. Odaya bağlı bazı kurumlara da yer verilen ve üç bin adet basılan kılavuz, öncelikle Salihli Meslek Yüksek Okulu'na bu dönem yeni kayıt yaptıran öğrencilere dağıtılıyor.
Kılavuzları inceleyen öğrenciler, Salihli'yle ilgili detaylı bilgiler edindiklerini, çevrede gezilip görülecek pek çok güzel yerler olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 15:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?