18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

STSO Başkanı Zurnacı Brüksel'de

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Talat Zurnacı, Türk heyetiyle birlikte gittiği Brüksel'de, serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye aleyhine durum yarattığını ilgili birimlere anlatma imkanı buldu.

TOBB Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü ve STSO Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, gerçekleştirilen toplantılarda görüşlerini dile getirerek Salihli'yi uluslararası platformda başarıyla temsil ettiğini söyledi.

Zurnacı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki temasların verimli geçtiğini belirterek ziyaretle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Temaslarının ilk gününde Brüksel'de görev yapan Türk basın mensuplarıyla bir basın toplantısı yaptıklarını belirten Zurnacı, şöyle konuştu: "TOBB AB sözcüsü olarak, burada ağırlıklı olarak AB'nin imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşmaları'nın giderek Türkiye aleyhine bir durum oluşturduğunu vurguladım. Türkiye'nin aleyhine bir durum oluşturan bu anlaşmaların görüşmelerine 3. taraf olarak dahi dahil edilmemesinin, içeriği konusunda bilgilendirilmemesinin ve görüşlerinin alınmamasının kabul edilemez olduğunu ifade ettim. Bu durumun sanayicinin gerek iç piyasada, gerek AB pazarında rekabet gücünü zayıflattığını anlattım."

Toplantıda AB'nin çifte standart uyguladığı konulara dikkat çektiğini ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin Kıbrıs sorununu halletmeden ve hatta birleşmeyi reddetmesine karşın AB'ye alınmasının çözümü daha da zorlaştırdığına işaret ettiğini ifade eden Zurnacı, "AB ülkelerinde, özellikle Fransa'da Champs Elise Caddesi'ndeki insanları ikna etmeye çalışmak gerekirken, Elise Sarayı'ndaki Sarkozy'nin bile bizim için asla kabul edilemez olan Akdeniz Birliği ayrıcalıklı ortaklık gibi önerileri duymak istemediğimizi belirttik. Ancak ekonomik, hukuki, demokratik tüm kriterlerin önüne her kademede siyasi bir kriter olarak Kıbrıs konusu dile getiriliyor."

Üç gün boyunca Brüksel'de yoğun temaslarda bulunan TOBB Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü ve STSO Başkanı Talat Zurnacı ile birlikte TOBB Avrupa Komisyonu Başkanı Osman Kocaman, Başkan Yardımcısı Nedim Kalpaklıoğlu ve Komisyon Sözcüsü olarak Talat Zurnacı TOBB'u temsil eden sekiz kişi arasında yer aldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?