30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Taytan'da üzüm şenliği

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Taytan kasabasında bu yıl 10. su gerçekleştirilen Üzüm ve Kültür Şenliği büyük ilgi gördü.

Salihli’ye bağlı Taytan Kasabası’nda gerçekleştirilen Üzüm ve Kültür Şenliği 2 gün sürdü. Taytan Kasabası’na ait futbol sahasında düzenlenen şenliğin birinci gününde yerel sanatçılar ve Türk Halk Müziği’nin ünlü sesi Ceylan sahne aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alan şenliklerin ilk gününde açılış konuşmasını Taytan Belediye Başkanı Ali Gürsoy yaptı. Gürsoy, “Taytan Belediyesi olarak bu şenliklerin 10.sunu düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu şenliğimizi de belediye bütçesinden tek kuruş harcamadan sponsorlarımızın desteği ile düzenledik. Şenliğimizin adı Üzüm ve Kültür. Ancak son dönemde üzümde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların aşılması için de hepimize görev düşüyor. Kalori olarak 1 kg üzüm, yarım kg ete eşdeğer. Ancak ne yazık ki bunun bilincinde değiliz. Mesela Avrupa Birliği ülkelerinde kişi başına kuru üzüm tüketimi 5 kg iken bu Türkiye’de sadece 300 gr. Bu tablo bizi son derece üzüyor. Üzüm üretiminde sayılı ülkelerin başında gelmemize rağmen tüketimde istenilen oranları bir türlü yakalayamıyoruz.”dedi.


Gürsoy’un konuşmasının ardından sahneye yerel sanatçılar Selma Çiftçi ve Meral Sel çıktı. Üzüm ve Kültür Şenliği’nin ilk günkü programının sonunda ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Ceylan sahne aldı. Yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Ceylan, hareketli ve duygusal şarkıları ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Şenliğin 2. günü ise geleneksel üzüm yarışması ile başladı. Daha sonra programın ilerleyen saatlerinde Evrensel, fantazi müziğin tanınmış isimlerinden Alihan ve son olarak Türk Sanat Müziği Sanatçısı Coşkun Sabah sahne aldı. Programın sonunda üzüm yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. 22 üreticinin katıldığı üzüm yarışmasında 1. Gültekin Burak, 2. Seçil Dumlupınar ve 3. Ramazan Dalkılıç oldu. İlk 3’e giren üreticilere 37 ekran TV, 1’er adet yarım altın ve mikser hediye edildi.


Şenlikleri aralarında Manisa Vali Yardımcısı ve vekaleten Salihli Kaymakamlığı görevinin yürüten M.Zeki Özkan başta olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, siyasi parti temsilcisi ve davetli izledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?