22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Tonlarca evsel atık ekonomiye kazandırılıyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde Mayıs ayında başlatılan Geri Kazanım Projesi kapsamında 2 bin 548 kg evsel atığın ekonomiye kazandırıldığı belirtildi. 

Salihli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Eray Kahraman, Geri Kazanım Projesiyle birlikte ülke ekonomisine ve küresel ısınmanın engellenmesine yönelik katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Kahraman, “2007 yılında Salihli Belediyesi olarak hayata geçirilen projesi ile ambalaj, plastik, cam, metallerin evsel atıklardan ayrı olarak toplanmasına başlanılmıştır. Bugüne kadar 2 bin 548 kg. geri dönüşüm atığı toplanarak bir nebze de olsun ülke ekonomisine katkıda bulunulmuştur." dedi. 

Geri Kazanılan 1 ton kağıt ile 20 ağacın kesilmesinin önlemiş olduğuna dikkat çeken Kahraman, "Dönüşen her 1 ton cam için 100 litre petrol tasarruf ederiz. Geri dönüşen metal ve plastikle bu maddelerin yeniden üretiminde yüzde 95 enerji tasarrufu sağlayarak küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunuruz." bilgilerini vererek, projeye katılmak isteyen sitelerin Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?