19
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

TSO'nun toplantısına MHP'lilerde katıldı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, dünyayı saran ekonomik krizi hükümetin yeterince algılayamadığını iddia etti.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın 43. Meclis Toplantısı’na Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz ve Ahmet Orhan da katıldı. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplanı da ana gündemi global ekonomik kriz oluşturdu.
Toplantıda konuşan MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, “Son aylarda sıklıkla ifade edilen küresel bir krizle karşı karşıyayız. Dünyada ekonomik kriz kavramına göz atacak olursak; 1929 yılında yine büyük bir ekonomik kriz yaşandı. Bu kriz 3 yıl içinde ise tüm dünyayı sardı. Şuan yaşanan kriz de 1929 yılından sonra yaşanan en büyük kriz olarak adlandırılıyor. Bu kriz Amerika’dan sonra dalga dalga yayılarak önce Uzakdoğu’yu sonra da Avrupa’yı sardı. Krizin derinliğine bakacak olursak, Euro bölgesinde bulunan İngiltere 16 yıl aradan sonra küçüldü. Bu krizin sevindirici bir yanı olduğunu da unutmamak lazım. Çünkü bu krizle birlikte tüm dünya ülkeleri ortak hareket edip ortak çözümler bulma arayışına girdiler. Şuanda biz de bu krizi kapımızda hissediyoruz. Ama ne yazık ki hükümetin bu krizi algılama biçiminde aksaklıklar var. Alınabilecek tedbirlerin en başında ise krizin var olduğunu kabul etmek geliyor. Çünkü biz dünya ile entegre olmuş bir ülkeyiz. Bu nedenle yaşanan krizlerden etkilenmememiz mümkün değildir. Burada önemli olan krizi en hafif şekilde nasıl atlatabileceğimizdir. Önümüzde bir seçim süreci var. Bu süreçte hükümet mali disiplinden kesinlikle taviz vermemeli. Seçimler olacak diye gevşek bir politika izlememeli. Zaten Türkiye’de örtülü bir kriz vardı. Hızla ülkemize gelen bu global dalga Türkiye’deki gizli krizin örtüsünü de kaldırmış oldu.”dedi.
TUSUNAMİ HENÜZ SAHİLLERİMİZE GELMEDİ
Enöz’den sonra söz alan MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ise “Şu anda bize göre Türkiye’nin şiddetle istihdam sorununu çözmeye ihtiyacı var. Çünkü dünya da yaşanan global kriz, kendisini en çok işsizlik bazında hissettirecek.İstihdam sorunu zaten ülkemizde var olan bir sorundu. Kısacası tsunami henüz sahillerimize vurmadı.”diye konuştu.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı ise 42.Meclis Toplantısı’nı Manisa Valisi Celalettin Güvenç’in katılımı ile gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 44 ve 45. meclis toplantılarına da iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerini davet edeceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?