18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Universiade'a Salihli desteği

Universiade 2005 İzmir Yaz Oyunları'na İzmir ve Manisa dışından ilk destek Salihli'den geldi.

Manisa'nın ilçesi Salihli'nin Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Talat Zurnacı, oyunlara seyirci desteği vermek için otobüslerle Salihlileri İzmir'e ve Manisa'ya taşıyacaklarını belirterek, ayrıca Universiade yönetimi tarafından tespit edilecek olan oyunculardan oluşan bir kafileyi ilçelerinde ağırlayacaklarını açıkladı.

Universiade 2005 İcra Kurulu Başkanı Taha Aksoy'u ziyaret ederek desteklerini bildiren Talat Zurnacı, uluslararası arenada Türkiye'nin ve İzmir'in etkin tanıtımı için büyük bir fırsat olan bu olimpiyadı son derece önemsediklerini ifade etti. Yabancı ülkelerden gelen üniversite öğrencilerini, dünyada paraın ilk basıldığı yer olarak kabul edilen Sart'ta ağırlamak istediklerini kaydeden Zurnacı, ayrıca seyirci desteği sağlamak için oda üyelerini otobüslerle İzmir'e taşıyacaklarını söyledi.

Taha Aksoy da, bu tür desteklerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bizim için maddi destekten daha önemlisi seyirci desteğidir. Tribünlerin boş kalmasını istemiyoruz. O yüzden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu konudaki desteği bizim için çok önemli. Herkesi tribünlere bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Salihli TSO Başkanı Talat Zurnacı, 170 ülkeden 10 bini aşkın sporcunun katılacağı bu dev organizasyonu düzenleyen İzmir'in iyi bir tecrübeye sahip olacağını belirterek, bu tecrübeli ekipten önümüzdeki yıllarda yararlanmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 2007 yılının Mayıs ayında Uluslararası Sart Para ve Altın Sempozyumu düzenlemeyi kararlaştırdık. IMF'in sponsor olmasını beklediğimiz bu organizasyonda, dünyada ilk paranın basıldığı Sart'ın uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak istiyoruz. Universiade, bu tanıtımın ilk ayağı olabilir. Gelen yabancı sporculara gösterebileceğimiz en büyük zenginliğimiz, tarihi ve kültürel mirasımızdır"

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2005 Pazar 17:44:18
Güncelleme :31 Temmuz 2005 Pazar 17:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?