18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Vekilden esnafa 'kefalet' ziyareti

Salihli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ni ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Milletvekili İsmail Bilen, esnafın sorunlarını dinledi.

Ziyarette konuşan Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, bu ay kendilerine 60 bin YTL gönderildiğini ve bu parayla ancak 4 kişiye kredi verebileceklerini, ancak Salihli’de kredi talebinde bulunan esnaf sayısının ise 250 olduğunu söyledi. AK Parti Milletvekili İsmail Bilen de, Salihli esnafına rahatlatıcı bir haber vermek istediğini belirterek, bu ay sonuna doğru Salihli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin istediği kredinin verileceğini belirtti.

Her zaman esnafın yanında olduklarını ifade eden Bilen, "Herkeste bir maddi sıkıntı var ama biz bunların yavaş yavaş üstesinden geleceğiz. Parasal konularda sıkıntı kalmayacak. Türkiye ekonomisi iyi yolda, önümüzdeki yıllarda ilk defa olarak denk bir bütçe yapmaya çalışacağız. Merkez Bankası faiz oranlarını 1 puan indirdi, bu 1.5 milyar YTL kar anlamına geliyor. Kaynaklarımız rantiyeye değil esnaflara, çiftçilere kısacası gerçek sahiplerine aktarılacaktır" dedi.

Bilen, "Salihli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ne 2002’de 500 milyar lira gönderilirken, 2003’de 2.3, 2004’te de 7 trilyon lira gönderilmiştir. Bu bizim esnafa verdiğimiz önemi gösteriyor. Biz esnafımızın sorunlarına, hem mahallinde hem de Ankara’da çözüm arıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 15:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?