18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Yılın ilk kuru üzümü borsada

SALİHLİ'DE YILIN İLK KURU ÜZÜMÜ BORSAYA GELDİ

Manisa'nın Salihli ilçesinde 2010 yılının ilk kuru üzümü, Ticaret Borsası'nda düzenlenen tören ve açık artırma ile satıldı.

Salihli'ye bağlı Torunlu köyünden, üzüm üreticisi İsmail Işık tarafından Salihli Ticaret Borsası'na getirilen 50 kilogram kuru üzüm, düzenlenen sembolik açık artırmada Grappa Üzüm İşletmesi adına Osman Gür tarafından kilogramı 41 TL'den satın alındı. İlk kuru üzümün satışından elde edilen gelirin, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu'na açılması planlanan fakülte bölümlerinin bina yapım masraflarını karşılamak amacıyla kurulan derneğe bağışlanacağı bildirildi.

Salihli Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, sembolik açık artırmanın ardından yaptığı konuşmada, 2010-2011 yılı çekirdeksiz kuru üzüm sezonu başta üreticiye sonra bu işi yapan tüccar ve en son Avrupa'ya bu olayı taşıyan ihracatçıya hayırlı olmasını diledi. Konuşmanın ve ilçede yeni göreve başlayan Müftü Nurullah Sadıç'ın duasının ardından misafirlere soğuk içecek ikram edildi.

Açılışa Salihli Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Başkan Yardımcısı Serdar İzbeli, Salihli Borsa yönetim kurulu üyeleri ve tüccarlar katıldı.

SALİHLİ'DE YILIN İLK KURU ÜZÜMÜ BORSAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:12:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?