2
Haziran
2024
Pazar
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

3 aylık oğlak hem süt veriyor hem de annesini emiyor

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde hem süt veren hem de annesini emen 3 aylık oğlak görenleri şaşırtıyor.

Aşağı Koçaklar Mahallesi Karacaali mevkiinde oturan Mehmet ve Safiye Öz çiftinin besledikleri Maltız ırkı keçi üç ay önce bir oğlak dünyaya getirdi. Öz ailesi, oğlağın huysuzlaşması üzerine çevredeki tecrübeli çobanları eve getirerek inceletti. Çobanların "Bu hayvanın göğüsleri şişmiş, sağarsanız geçer" demeleri üzerine üç aylık oğlağı sağmaya başlayan Safiye Öz, ilk gün bir çay bardağı dolusu süt aldığını söyledi.

Oğlağın süt vermesine çok şaşırdığını söyleyen Safiye Öz, "İki günde bir sağıyorum, rahatlıyor. Sütü sağdıktan sonra oğlağı annesinin yanına bırakıyorum, emiyor. Ben de şaştım. Bir yandan üç aylık oğlağı sağıyorum, ardından annesini emiyor. Duyanlar inanamıyor" dedi.

Sarıgöl'deki ilginç olayı yerinde inceleyen veteriner hekim Osman Gül ise, "Gerçekten çok garip bir olay. Maltız keçileri süt verimi çok olan bir türdür, günde 3 litre süt verir. Üç aylık oğlağı incelediğimizde yetişkin keçilerin göğüsleri gibi. Keçilerde 10-11 aylıkken çiftleşme olur. 5 ay sonra da yavru olduktan sonra süt vermeye başlar. Büyük bir ihtimalle hormonal bozukluk sonucu erken süt vermeye başladı. Ayrıca aykırılık (anomali) da olabilir, bu durumda hayvanda şekil bozukluğu akla gelebilir, bazen de erken süt verme durumları olmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 11:48:05
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?