31
Mayıs
2024
Cuma
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

41 kişi organ bağışladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Sultaniye Üzüm Festivali kapsamında Sarıgöl Devlet Hastanesi tarafından açılan standa başvuran 41 kişi organ bağışında bulundu.

"Bir organ, bir hayat kurtarır" sloganıyla kurulan stantda broşür dağıtarak ve slayt gösterimleriyle organ bağışının önemini anlatan Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde görevli ekip, bir yandan standı inceleyen vatandaşlara sözlü olarak da organ bağışı hakkında bilgiler verdiler. Sağlık ekibinin tanıtımları olumlu sonuç verdi ve 3 gün süren festival süresince 41 duyarlı vatandaş organ bağışı için müracat etti.
Sarıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr.Alpaslan Alsoy, "Bu yıl yapılan 4. Sultaniye Üzüm Festivali'ne ilk kez katıldık. Amacımız, vatandaşlarımızı organ bağışının önemini anlatmak ve bilgilendirmekti. Çünkü bu festivale binlerce vatandaş 3 gün gün boyunca stantlara gezdi. Bizim standımızı da ziyaret ettiler. Gerekli bilgileri aldılar. Bu arada duyarlılık gösteren 41 vatandaşımız organlarını bağışladılar. Kendilerine organlarını bağışladıklarını gösteren kartlarını verdik. Organ bağışı için hastanemizde bir oda tahsis ederek gelecek yeni bağışları almaya devam edeceğiz. Organlarını bağışlayan vatandaşlarımızı da ayrıca kutluyorum." dedi.


Bu arada fesitval alanında stantları dolaşan Kaymakam Adem Uslu ile Belediye Başkanı Ömer Karcı, Sarıgöl Devlet Hastanesi'nin "Organ Bağışı Tanımı" standında Başhekim Opr. Dr.Alpaslan Alsoy'dan bilgi aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?