30
Mayıs
2024
Perşembe
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Ahilik Haftası Kutlamaları

Sarıgöl ilçesinde Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik Haftası kapsamında kutlama programı düzenlendi.


Kent meydanında başlayan kutlamaya Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Emniyet Amiri Recep Kara, Sarıgöl Esnaflar Odası Başkanı Mehmet Kılıçaslan ve davetliler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kutlamaya Belediye Düğün Salonu'nda devam edildi. Esnaflar Odası Sekreteri Ali Ünlü, ahilik ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı ise, ülkenin kalkınmasında esnaf ve sanatkarların büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Bu nedenle açılan eğitim merkezleriyle daha bilinçli ustalar, kalfalar yetiştirilmektedir. Esnaflarımız birbirlerini sevmeli ve dayanışma içinde olmalıdırlar." dedi.
Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün medeni dediğimiz Avrupa ülkeleri bizleri bir takım dayatmalarla yapmamız gerekenleri sıralamaktalar. Oysa Türk toplumunda asırlardan bu yana ahilik göreneklerinde daha geniş ve birlik beraberliğimizi koruyan unsurları görmemiz mümkündür. Ahilik genellikle çırak, kalfa ve usta ilişkilerinde ön plana çıkmaktadır. Bunlardan en önemlisi de Ahi Evran'dır. Atalarımız bizleri Ahilik Kültürü'nü asırlar önce vermiştir. Bu gelenek bugün de yaşatılmaktadır."


Konuşmaların ardından Sarıgöl Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri temsili olarak kuşak takma törenini canlandırdı. Okulun kuaför bölümü öğrencileri arasında da en hızlı tıraş yarışması gerçekleştirildi. Törenin sonunda ise en genç sanatkar, bayan esnaf ve sanatkarlara, 25 yılını dolduran esnaf ve sanatkarlara belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?