18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Asmalar 2. kez üçüm verdi

Sarıgöl İlçesi’nde, sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, üzüm asmaları ikinci kez üzüm vermeye başladı. Sarıgöl İlçesi’nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle üzüm asmalarının tekrar ürün vermesi, üzüm üreticilerini şaşırttı.

Evinin önündeki 35 yıllık üzüm asması tekrar yapraklanarak dallarındaki üzüm salkımları belirginleşen Mustafa Akoğlan, "Ben 57 yaşındayım, ilk kez evimin önündeki üzüm asması ikinci ürünü için hazırlandı. Gerçekten havalar sıcak gitmekte, bu yıl üzerindeki üzümleri topladım. Erkenden de budama yaptım ama geçtiğimiz günlerde tekrar yeşermeye başladı. Gerçekten bu güzel bir olay ancak, güz ayları ılık, daha sonraki günlerde ne olur bilinmez. Bize buna yalancı bahar demekten başka çare kalmıyor" dedi.

Üzüm asmalarının yeniden yapraklanması ve üzüm vermeye başlamasını değerlendiren Ziraat Mühendisi Derya Öztürk ise, "Üzüm bağlarının erken budanması sonucu bu tür olaylar olmaktadır. Hele bir de sıcaklar olunca hemen açar. Oysa bağlarımızın aralık aylarından itibaren, mart sonuna kadar budama yapılmalıdır. Erken açan üzüm asması ilerleyen günlerde oluşacak olan soğuklara dayanamaz kurur" diye konuştu.

sarıgöl
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 11:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?