27
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Atık su arıtma tesisi geliyor

SARIGÖL'DE ATIK SU ARITMA TESİSİ KURULUYOR

Manisa'nın Sarıgöl ilçesi ve 17 köyü kapsayan Atık Su Arıtma Projesi'yle ilgili Kaymakam Adem Uslu muhtarlarla birlikte toplantı düzenledi.

Öğretmenler Lokali'nde yapılan toplantıya Kaymakam Adem Uslu, Sarıgöl Belediye Başkan Vekili Tahsin Akdeniz, belediye meclis üyeleri ve 17 köy muhtarı katıldı.

Projenin önemini anlatan Kaymakam Adem Uslu, atık su arıtma tesisi projesinin bir an önce hazırlanması gerektiğini söyledi. Kaymakam Uslu,"Yerel yönetimlerin sınırları içinde yaşayan bireylerin ortak varlığı olan çevrenin korunması, iyileştirilmesi kırsal ve kentsel alanda arazinin ve doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması ve korunması, su kirliliğinin önlenmesi, bu çerçevede çevre ve çevre sağlığı, su kaynaklarının korunması ile ilgili gerekli önlemleri almak üzere bu projeyi başlatıyoruz. Projemiz, Sarıgöl Belediyesi ile Bağlıca, Çanakçı, Çimentepe, Sığırtmaçlı, Tırazlar, Doğuşlar, Bahadırlar, Baharlar, Bereketli, Yeşiltepe, Yukarıkoçaklar, Ahmetağa, Selimiye, Afşar, Emcelli, Özpınar ve Güneydamları köylerini kapsamaktadır. Öncelikle, Atık Su Projemizi hazırlayıp, Manisa Çevre İl Müdürlüğü'ne oradan da Çevre Bakanlığı'na gönderilecek. Alınacak onaylar sonucu çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra, Kaymakamı Adem Uslu, Sarıgöl Belediyesi yetkilileri ve 17 köy muhtarının imzalarıyla, Atık Su Arıtma Tesisi Kurulması ve İşletilmesi Birliği adı altında bir mahalli idare birliği kurulması kararlaştırıldı. Projesi'nin tahmini maliyetinin 90 bin TL olduğu belirtildi.

SARIGÖL'DE ATIK SU ARITMA TESİSİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:47:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?