22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Belirgin fay hatları korkutuyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, 38 yıl önce meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde oluştuğu iddia edilen fay hatları, son yağışla birlikte iyice belirginleşmeye başladı. Cadde ve sokaklarda oluşan derin çukurlar ilçe sakinlerini endişelendiriyor. 

Son günlerde etkisini sürdüren yağmur ilçenin Konak ve Ayan mahallelerinden geçen fay hatları üzerinde derin çukurlar oluşturdu. Konak Mahallesi Karaca sokağından geçen fay hattının tahribat yaptığı kanalizasyonda sızan atık sular evlere girdi. Belediye buraya plastik borularla çözüm bulmaya çalışırken, Ayan mahallesi, Kumyolu caddesi ile Şehit Öğretmen Mustafa Karınca Caddesi'nin kesiştiği yerde bir başka derin çukur oluştu. Burada da kanalizasyonun hasar görmesi üzerine gece saatlerinde evleri atık sular bastı. Yol geçici bir süre trafiğe kapatılırken, belediye ekipleri çukurları mıcırla doldurarak geçici çözüm bulmaya çalışıyor.

Fay hattı uzunluğunun 35 km'yi bulduğu ilçede, fay hatlarının hareketli olması ve yağışların da bunu tetiklemesinden endişelenen bazı vatandaşlar, her geçen gün evlerindeki çatlakların büyüdüğünü belirtti. 

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı yıllardır fay hatlarının neden olduğu hasarlarla uğraştıklarını ifade ederek, "Benden önceki belediye başkanımız ilçemizin zemin etütlerini yaptırmıştı. Fay hattının oluşturduğu hasarları belediye olarak gidermeye çalışıyoruz ancak bu da kesin çözüm olmuyor. Yollara döşediğimiz parke taşlar fay hatlarının hareketiyle bozuluyor. Biz öncelikle halkımızın olası bir depreme karşı can güvenliğinin sağlanması için belediye olarak gerekli uyarılarda bulunarak her tedbiri almaya çalışıyoruz" dedi.
 
Bu arada Sarıgöl, Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü ile İzmir Ege Üniversitesi'nden öğrencilerin adeta açık hava dersanesi haline geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?