22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Camide sinevizyonlu kurban vaazi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Dışkahveler Hüseyin Gümüşlü Camii İmamı Mehmet Varol, sinevizyon yardımıyla cemaate kurban kesiminin dini şartlarını anlattı. 

Teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya çalışan Dışkahveler Hüseyin Gümüşlü Camii İmamı Mehmet Varol, dini bilgilendirme amaçlı camiye sinevizyon kurdurdu. Kürsüde önünde dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı yardımıyla cemaate vaaz veren Varol, Kurban Bayramı'nın önemini ve kurban kesiminin dini şartları hakkında bilgi verdi. 

Hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan camide ilk kez uyguladığı sinevizyon uygulamasının cemaat tarafından beğenildiğini ifade eden imam Mehmet Varol, şöyle konuştu: "Burada kurban kesimlerinde dikkat edilecek hususlar, sağlık şartları, kesim yerinin temizliği, kurban kesilmeden önce kesim yapacak olan kişiye vekalet verilmesi, kurban kesiminin ardından kimlere kurban eti yardımı yapılacağı gibi konularda belirli vakitlerde bilgi veriyorum. Bilgisayar ve sinevizyonla yapılan bu bilgilendirme görsel olması sebebiyle daha da yararlı ve etkili oluyor."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feruzan çalık IP: 88.247.57.xxx Tarih : 7.01.2008 14:46:45

cami çok güzel.hüseyin amcayı zaten çok seviyorum çünkü bizim okulumuzu da o yaptırmıştı.inşallah allah daha iyi şeylerde bulnmasını nasip eder.çünkü sarıgöl'ün hayırlı işlere ihtiyacı var.vesselam.......