18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Çiçeklerin kraliçesi

Sarıgöl'de evinin önünü adeta çiçek bahçesine çeviren 73 yaşındaki Hatice Gölbaşı’nın bahçesini görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

Çiçeklerine gözü gibi bakan Hatice nine, "30 yıldır evimin önünde her türden çiçek yetiştiriyorum. Onlara çocuklarım gibi bakıyorum ve seviyorum. Beni hayata onlar bağlıyor" dedi.

Sarıgöl İlçesi Mimar Sinan Mahallesi, Sakarya Caddesi’nde oturan 73 yaşındaki Hatice Gölbaşı, yetiştirdiği çiçeklerle yaşama dört elle sarıldığını belirtti. Yoldan gelip geçenlerin büyük bir hayranlıkla seyrettikleri çiçekleri her gün suladığını söyleyen Hatice nine, "Bundan 30 yıl öncesi evimizi yaptık. O zamanlar evlerin önlerinden kaldırım geçmiyordu. Bu nedenle ölçüm işleri de olmuyordu. Biz evimizin önüne merhum eşim Ömer ile birlikte duvar yaptırdık. Yıllar sonra evimizin önüne kaldırım yapıldı ve bize kaldırımdan 2 metre daha yerimiz olduğu, duvarımızı oraya çekebileceğimiz söylendi. Bende artık duvarı yıkıp tekrar yeni duvar çekmektense bize ait olan boşluğa çiçek diktim. O günden beri çiçeklerim hep yol kıyısında ve evimin içindedir. Her gün sulamaktayım. Evimdeki çiçeklerimle uğraşıyorum. Eşim belediye emeklisiydi, 12 yıl önce vefat etti. Evimde tek başıma kalıyorum. İki çocuğum var hepsi dışarıda kalıyor. Evimdeki çiçeklerin sayısını bilmiyorum. Çeşitli renklerde ceren, pat çiçekleri, gül, kadife çiçekleri, tütün çiçekleri, begonya, reyhan var. Çiçeklerimin arasında komşularımla oturup sohbet ediyorum. İsteyenlere de çiçeklerin tohumlarından veriyorum. Çiçeklerim çocuklarım gibi, onlarla hayata bağlanıyorum. Tek şikayetim su parası çok geliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 14:41:47
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 11:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?