30
Mayıs
2024
Perşembe
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Damla sulama sistemi yaygınlaşıyor

Sarıgöl Ziraat Bankası Şube Müdürü Tolga Cambazoğlu, 2008 yılında 25 bin dekarlık bağ alanında damla sulama sistemine geçildiğini söyledi.


Ziraat Bankası Sarıgöl Şube Müdürü Tolga Cambazoğlu, ilçedeki üzüm bağlarının tamamının damla sulama sistemine geçmesi için banka olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Sistemin hızla yaygınlaştığının altını çizen Tolga Cambazoğlu şöyle konuştu: "Sarıgöl ovasında 72 bin dekar üzüm bağı bulunmaktadır. Üzüm üreticilerimiz 2007 yılında 8 bin dekarlık, 2008 yılında 25 bin dekarlık bağ alanında damla sulama sistemine geçti. 2009 yılı için hedefimiz 50 bin dekarlık üzüm bağının damla sulama sistemine geçmesidir. Ayrıca 2008 yılında 150 adet sondaj çalışmasına destek verdik. Bu desteklerimiz her zaman sürecektir.”


Tarımda suyun etkin ve verimli kullanılması için damla sulamaya geçilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çeken Tolga Cambazoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sarıgöl ovasının ünlü Sultaniye üzümlerinin daha kaliteli ve verimli olması için üreticimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Devletimizin Ziraat Bankası aracılığı ile çiftçilere sağlamış olduğu sıfır faizli ve beş yıl vadeli krediler sayesinde üreticilerimizin damlama sulama sistemine geçmeleri cazip hale getirildi."
Salma sulama ile arazilerin çoraklaştığını ve tuzlandığını da kaydeden Cambazoğlu, yeraltı su rezervlerinin azaldığını, kısa sürede tükeneceğini, bölgede gelecekte önemli su sıkıntısının baş göstereceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?