23
Mayıs
2024
Perşembe
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Dikkat kedi çıkabilir!

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nin Konak Mahallesi Hocazade Sokak’taki kerpiç evin duvarının oyuğuna yuva yapan serçelerin, beklenmedik misafiri bir kedi oldu. Kedi, ava çıkınca serçeler, yuvalarından kaçıp evin kiremitleri üzerine çıkarak saatlerce korkulu anlar yaşadı.

Mahallenin kedisi aç kalınca kerpiç binanın duvarına yuva yapan serçelerin yuvasına ustaca tırmanarak yanaştı. Duvara uzun süre tutunan kedi, ayağıyla serçelerin yuvasını karıştırdı ama serçeler kediden atik davranarak kaçtı. Kedinin hareketlerini kiremitlerin üzerinden korkuyla seyreden serçeler, kedinin aşağıya inmesinden sonra tekrar yuvalarının içersine döndü.

Kedinin bu usta avcılığını görenler, "Gerçekten kedinin tırmandığı bina 3 metre var. Buraya tırmanması ve duvarda av için yuvanın içerisini karıştırması gerçekten çok ustaca, kedinin durumunu seyrettik. Serçeler ise kaçtılar, biz sonucu merak ettik. Tabii kuşlar içerde olsaydı zaten kedinin avlanmasına müsaade etmezdik. Bu olay aynı yerde sıkça olmakta ama serçeler daha atik davrandı ve av olmadı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 05:39:43
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 18:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?