19
Mayıs
2024
Pazar
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Din görevlilerine bağnazlık uyarısı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Müftülük tarafından tören düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törene Sarıgöl belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Müftüsü Oğuz Metin, Merkez Vaizi Ebubekir Gölpınar, imamlar, davetliler, hayırseverler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Müftü Oğuz Metin, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Türkiye'de 1986 yılından itibaren kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, "İnsanlar varolduğundan bu yana Allah'a yalvarmak için bir mabede her zaman ihtiyaç duymuşlardır. Toplumun tüm dini bilgilerini alabilmeleri için de Cuma Namazı esas alınmıştır. Camilerimizi yaptıran ve yardım eden hayırseverlere teşekkür ederim. Camilerimiz bizlerin mabetleridir. Bunları her zaman yardım edelim, eksikliklerini tamamlayalım."dedi.

Sarıgöl Merkez Vaizi Ebubekir Gölpınar da din görevlilerine bazı tavsiyelerde bulunarak, "Din görevlileri objektif olarak tarafsız olmalıdır. Çevresindeki insanları onları sevdiğini göstermesi gerekir. Bağnazlık, softalık bizleri bir şey kazandırmadığını gördük. İnsanlara sevdiğini her aşamada gösterin, insanların gözlerine bakınız, ellerini sıkarak sevginizi gösteriniz. İnsanların kalplerine hitap edecek güzel sözler söyleyiniz. Meslek gereği çok sabırlı olunuz." diye konuştu.

Daha sonra Sarıgöl ve çevresindeki camilerin yapımında ve eksikliklerin giderilmesinde katkı sağlayan 34 hayırsevere İlçe Müftüsü Oğuz Metin ve Belediye Başkanı Ömer Karcı tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Törende davetlilere pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:21:47
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 22:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?