22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Dolu üzüm bağlarını vurdu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde etkili olan dolu, özellikle ilçeye bağlı Dindarlı köyü ve çevresinde etkili oldu. Dolu yağışı nedeniyle üzüm bağlarının büyük zarar gördüğü bildirildi. Çiftçiler doludan sonraki çıkan zarar karşısında, 'Sigorta yaptırmamıştık, bu yıl perişan olacağız' dediler. 

Beklenmedik yağışlar karşısında büyük zarar gördüğü bildirilen Sarıgöl'e bağlı Dinarlı köyü, İkizce, Harmanyeri ve Kömürcü Mevkii'ndeki çiftçiler, dolunun özellikle üzüm salkımlarına büyük zarar verdiğini söyledi. 

Bağlarının doludan büyük zarar gördüğünü ifade eden Dindarlı köylüsü, üzüm üreticisi Bekir Dilek, "Bu yıl, bağlarımızı dolu vurdu. Üzüm salkımlarımız yerlere düştü. Zararımız büyük, yetkililerden yardım istiyoruz" dedi. 

Sarıgöl İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Ziraat Odası Başkalığı dolu yağışından sonra yaptırdığı hasar tesbit çalışmalarında 250 dekar üzüm bağının olumsuz etkilendiğini belirledi. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya hasar tesbit çalışmalarından sonra yaptığı açıklamada, "Artık bundan böyle tüm çiftçilerimiz tarım sigortası yaptırması zorunlu hale gelmiştir. Bu yıl üzüm bağlarını sigorta yaptıranların sayıları çoktur, ama yaptırmayanlarında sayıları çok. Tarım Sigortası kapsamına göre ürünlerini sigorta yaptıran çiftçilerimizin primleri yüzde 50'sini devlet, yüzde 50'sini de çiftçi yaptırmaktadır. Böyle olunca da Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerimiz kapsam dışında kalmasına rağmen, yine de bize dilekçeyle başvurarak gerekli bilgilendirmeyi yetkili makamlara yapalım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 12:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?