22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Domates soğuklara aldırmıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Kış mevsimi gelmesine rağmen soğupa aldırmadan bahçede yetişen domates görenleri şaşırtıyor. 

Konak Mahallesi Hocazade Sokak'ta ikamet eden Himmet Öztürk'ün evinin bahçesinde yaz aylarında toprağa kendiliğinden düşen domates tohumu boy alarak ürün vermeye başladı. Domateslerin bu soğuk aylarda doğanın doğal buzhanesi olduğunu belirten Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, "Havalar bizim yörelerde yeni soğumaya başladı. Artık bu tür geç oluşan sebzeler ileriki günlerde soğuklara aldanırlar. Bazen tarlalara geç dikim yapılan domatesler de aynı bu gibi kış aylarına rağmen ürün verirler ancak turşuluk olarak değerlendirilirler. Havaların da mevsim normallerinde olması nedeniyle Ocak içlerine kadar tarlalarda ası dikilen domatesler olmaktadır."dedi.
Bu arada aynı bahçede domates gibi soğuklara rağmen erik ağacının çiçek açmaya başlaması görenlerin ilgisini çekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemil KARADENIZ IP: 85.104.248.xxx Tarih : 11.12.2007 02:25:29

vay aman vay kahinden haber geldi sanki soğuk'a aldırmayan domates ya biraz öğrenin biraz akıllı olun Onlar GDO tohum oldugundan ole balık geni oldugu ıcın soğuk a aldırmaz :D GDO nemi? genetik transformasyon yani genetiği değiştirilmiş ürün amca tohumcunu kontrol et cunkı bır gun gelecek bir tohum alacaksın ekeceksın ve urun sana bir tohum vermiyecek tekrardan almak zorunda kalacaksın ve getetiği değiştirilmiş ürünlerin sağlığa olan zararı halen daha mechul eyyy cıftcı kendı dogal tohumundan vaz gecme yoksa sıgara gıbı tekel yaparlar adamı akıllı ol bılınclı ol o gune kadar her seyı kendı balkonumda yetıstırıcem ne zaman sen akıllanacaksın bakalım ................