30
Mayıs
2024
Perşembe
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Görme özürlülerden öğrencilere konser

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde İzmir Kamu Yararına Çalışan Görmeyenleri Koruma Derneği üyeleri ilköğretim öğrencileri için konser verdi.


Ege’yi dolaşan beş kişiden oluşan ekibin son durağı Sarıgöl oldu. Amaçlarının ilköğretim okulu öğrencilerini eğlendirmek olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Şener şunları söyledi: "Ege Bölgesi'ndeki il ve ilçeleri tek dolaşıyoruz. Öğrencilerimize Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğini sevdiriyoruz. Öğrencilerimizin yapacakları küçük bağışlarla ilköğretim, orta öğretim ve üniversiteler de okumakta olan görme özürlülerin masraflarını karşılamış oluyoruz.”
Görme özürlülerin desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Mehmet Şener, “Derneğimizin amacı görme engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmaktır. Okullardan toplanan gelirlerle üyelerimize aylık olarak 75 - 200 YTL arasında yardım yapılıyor. 350 üyemiz bulunmaktadır. Ayrıca derneğimiz bünyesindeki üyelerimize bilgisayar kursları verilmektedir. Başarılı olanlara sertifikaları verilerek İş-Kur aracılığıyla iş buluyoruz. Ayrıca konserlere katılan müzisyenlerimiz de SSK'lıdırlar."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 16:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?