23
Mayıs
2024
Perşembe
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Kaliteli tütün için kaliteli fide

Sarıgöl ve çevresinde, 2005 ürünü tütünlerin dikimi için hazırlıklar başladı.

Kota nedeniyle daralan tütün ekim alanları için, üreticilerin çoğu tütün fideciliğine dönüş yaptı. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden temin edilen kaliteli tohumlarla fide hazırlığına başlayan çiftçiler, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirtti.

Sarıgöl ve çevresinde, 2005 yılı ürünü olacak olan tütünlerin dikimi için fidelerin yetiştirilmesine başlandı.

Geçtiğimiz yıllarda tütüne getirilen kota nedeniyle daralan tütün alanlarının yanı sıra tütün dikimi yapamayan çiftçiler, bu kez tütün fideciğine yöneldi.

Tütün fidelerinin Nisan ayının ortalarına doğru gelişeceğini belirten fide üreticileri, "Geçen yıl tütünlerin kelterini 25-30 milyondan sattık. Bu yıl ise değişiklik olmayacak. Kaliteli tütün elde etmek için kaliteli tütün tohumu almak gerek. Bizler de Tarım Müdürlüğü’nden tütün tohumlarını alarak hazırlıklarımızı yaptık. Kiraladığımız arsalara 2 aylığına 350 milyon lira ödemekteyiz. Kira parası, ilaçlama, insan gücü, hayvan gübresi gibi masraflar ağır olmaktadır" diye konuştu.

Öte yandan Sarıgöl İlçesi’nde yetiştirilen bol miktarda tütün fidesini almak üzere çevre ilçelerden gelen çok sayıda tütün üreticisinin olduğu belirtildi. Sarıgöl ve çevresinde, 800 dönümlük alan üzerinde tütün fideciliği yapılmakta olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 16:01:22
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 18:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?