15
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Kendi ürününü satmak için firma kurdu

Sarıgöllü üzüm üreticisi Mustafa Doğrul, ürününü pazarlarken yaşadığı sorunlar nedeniyle kendi firmasını kurdu. Ürettiği ürürleri büyük kentlerdeki hiper marketlere pazarlayan Mustafa Doğrul, bu yıl içinde 1000 ton üzüm sevkıyatı yapacağını belirtti.

Üzüm tüccarlarıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle 3 yıl önce oğullarıyla birlikte Mim Yaş ve Kuru Sebze Meyve Tarım ürünleri İşletme Paketleme İthalat İhracat Ltd.Şti'ni kuran Mustafa Doğrul isimli üretici, kendi ürününü kendisi pazarlıyor. İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Eskişehir ve Mersin gibi büyük illerdeki hiper marketlere tonlarca yaş üzüm sattığını dile getiren Doğrul, üretim yaptığı bağına da 250 bin YTL harcama yaparak soğuk hava deposu kurdu.

Firmanın ortaklarından Aytekin Doğrul, 2007 yılı içinde 1000 ton üzümü Türkiye'nin büyük kentlerinde bulunan hiper marketlere göndereceğini belirterek şöyle konuştu: "Şirketi ilk kurduğumuzda sıkıntı çektik. Ancak şimdi Sarıgöl üzümlerinin kalitesini gören hiper marketler bizimle iş yapmayı tercih etmeye başladı. Bu nedenle üzüm bağımızdaki 250 m2'lik alana 250 bin YTL harcama yaparak soğuk hava deposu kurduk. Başarılı olduk. Üzüm üreticilerinin de el birliği yaparak, ürünlerini aracı kullanmadan satmayı denemelerinde fayda var. Korkulacak bir şey yok. Önümüzdeki yıllarda kendi üzümlerimizi ve alacağımız üzümleri yurt dışında pazarlamayı planlıyoruz.”
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 14:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?