19
Mayıs
2024
Pazar
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Kurban derisi uyarısı

Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu'nda (THK) olduğunu hatırlatarak, yaklaşan Kurban Bayramı'nda bir başka kişi veya kuruluşun deri toplaması halinde yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.


THK'nın ilgili yasa gereği Kurban Bayramı'nda düzenli deri toplamasına ilişkin Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu başkanlığı'nda toplantı düzenlendi. Öğretmenler Lokali'nde düzenlenen toplantıya Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Çek, İlçe Emniyet Amiri Recep Kara, Müftü Oğuz Metin, THK Sarıgöl Şubesi Başkanı Halil Bardakcı, okul müdürleri ve aile birlikleri başkanları, dernek başkanları ile din görevlileri katıldı. Konuşma yapan Kaymakamı Adem Uslu, yasa gereği kurban derilerinin toplanması yetkisinin THK'ya verildiğini hatırlatarak, "Bu kurum dışında deri toplamak yasaktır. Kurum dışında deri toplayanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır." dedi. Toplanan derilerden elde edilecek gelirinin yüzde 50'sinin ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na geri döndüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "THK deri gelirinin yüzde 40'nı değerlendirmektedir. Geri kalan bölümü ise Çocuk Esirgeme Kurumu, Kızılay ve Diyanet İşleri'ne verilmektedir. THK Türkiye genelinde derilerin ihalesini yüksek fiyatla yapmaktadır. Bu çok deri olmasından kaynaklanmaktadır. Dışarıda satılan derilerin fiyatları ise düşük fiyatla satılmaktadır." dedi.


İlçe Müftüsü Oğuz Metin de, THK'nın derilerden elde ettiği gelirlerle önemli bir çok hizmet sağladığını ifade ederek, "Kurban bir ibadettir. Derisini de bir hayır kurumuna vermek gerekir. Kurban derisi toplama yetkisi ise THK'na verilmiştir. Derilerimizi THK'na verelim. " diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?