22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Minik yumurta görenleri şaşırttı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli köyünde bir tavuğun yumurtladığı 3 santimetre boyunda ve 15 gram ağırlığındaki yumurta, köylüleri şaşkına çevirdi.

Emcelli köyünden Naime Hasırcı'nın evinde beslediği yerli ırk türü 5 yaşındaki tavuğun yumurtladığı minik yumurta görenlerin ilgisini çekiyor. Bu sabah tavuklarına bakmaya giden Naime Hasırcı (68), "Tavukların yemlerini vermeye gitmiştim ki, hollukta küçük bir yumurta gördüm. Hayret ettim. Diğer yumurtalar gibi değildi" dedi.

Köylüleri şaşırtan yumurta hakkında bilgi veren Sarıgöl Belediyesi Veteriner Hekimi Yasemin Onar, "Bu tür olaylara tavuklarda ender olarak rastlanmaktadır. Yaşlanan yumurta tavukları, yumurtalarını keseceği zaman aniden keser ve bir daha yumurtlamazlar. Ender de olsa bazen minik yumurta yaparak yumurtlamasını kesmiş olur. Bundan sonra yapılacak tek işlem yumurtasını kesen tavuk kesilerek tüketilmelidir. 3 santimetre boyunda ve 15 gram ağırlığında olan son yumurta gerçekten ender olaylardandır. Normal bir yumurta 6-8 santimetre ve 65-80 gram ağırlığında olmaktadır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 16:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?